- 50 dkg liszt,
- 2 kanál cukor,
- kis só,
- 2,5 dkg felfuttatott élesztőt,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
Ezekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtöltjük vagy amivel szeretjük. Én nem tojással, hanem étolajjal kenem meg a tetejét, akkor puhább lesz!
Ezt elkeverjuk allni hagyjuk fel orat legalabb majd 6 dbos reteslapbol 2 lap a tepsi aljara amit kikentunk vajjal , a teszta felet oda ontjuk majd meggyel turoval megszorjuk megint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat az édesítővel és a puha vajjal habosra keverjük. ◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot. ◾️Egy sütőpapíros tepsibe töltjük a masszát. ◾️A meggyet a fahéjjal összekeve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű