menu

Családireceptkönyv.hu

Thai csirke rízzsel


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemell csík
2 közepes fej lilahagyma
1/2 póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
Egy ujjnyi gyömbér vagy galanga
Két evőkanál szójaszósz

Bors
Fél liter kókusztej
Körülbelül fél liter víz
Két deci tejszín
220 gramm mogyoróvaj
3 evőkanál vörös curry paszta curry paszta
Egy kiló répa
Fél kiló zöldbab
Mindenféle zöldségek például brokkoli ilyenek
3 evőkanál olaj


(Összesen kb fél kiló l

Elkészítés:


A csirkemellet csíkokra, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, két evőkanál szójaszószt, egy kicsi borsot és az apróra vágott gyömbért vagy galangát. Ezt összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pácoljuk.
A répát fél karikákra, a brokkolit kb. két centis, a hagymát nem túl apró apró darabokra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, a pácolt csirkét ebben megpirítjuk. Amikor már szép fehér, akkor ráöntjük a felkockázott hagymát és ha van póréhagyma azt is. Nagy lángon pirítjuk, körülbelül 5-6 percig. A csirkét kivesszük a lábosból, ha elkészült. Az üres lábosba beletesszük a 3 evőkanál curry pasztát és a mogyoróvajat és alacsony lángon egynemű anyaggá melegítjük, óvatosan, hogy ne égjen oda. Amikor már egynemű pasztává vált, felöntjük a kókusztejjel, majd jön még hozzá fél liter víz is körülbelül, azzal is elkeverjük. Utána beleöntjük a felkockázott zöldségeket. Plusz a félrerakott hagymás csirkét.
Közepes lángon főzni kezdjük. Figyeljünk arra hogy annyi folyadék legyen rajta, ami épp elfedi a zöldségeket. Közben két deci tejszínben elkeverünk egy kis étkezési keményítőt esetleg pici vizet és adunk hozzá és mikor a zöldségek az ízlésünknek megfelelően megfőttek, akkor besűrítjük vele az ételt.
Ha megfőtt, rizzsel vagy bulgurral tálalhatuk.az ételt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Künefe
Künefe

A kadayif tésztát apróbb darabokra tépjük, és az olvasztott vajjal alaposan átitatjuk. Tehetünk még hozzá rózsavizet, fahéjat, kardamont is. Az apróra vágott pisztáciát vagy diót e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia feketekagyló (Bmintbalázs)
Francia feketekagyló (Bmintbalázs)

Készítsd elő a hozzávalókat: tisztítsd meg a kagylót (lásd linken a recept alatt), aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet.Egy nagyobb lábasba ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és egy éjszakán át állni hagyjuk (de minimum 4 órán át). A masszából rudacskákat formázunk és olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Sajttal töltött lepénykenyér (Imeruli Khachapuri)
Sajttal töltött lepénykenyér (Imeruli Khachapuri)

A tésztát lisztből, tejből, vízből és élesztőből készítjük. Ezután a tésztához keverjük a sót és megkenjük olajjal. A tésztát nagyon jól összegyúrjuk, körülbelül 5 percig. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk