25 dkg száraz tartkabab
30 dkg füstölt oldalas
babérlevél 2-3
fokhagyma 5-6 g
liszt, olaj,
pirospaprika
ecet, tejföl
Babot előző este átválogat, beáztat
Másnap kuktába a babot, a megmosott füstölt oldalast és a babérleveleket
Só NO
Kb 1 óra főzés
Fokhagymás rántás tejjel és főzőlével
Összeforral, só, ecet, cukor
Végül tejföllel összeforral
A lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és fűszereket hozzáadjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott lencsét hideg vízzel felforraljuk. A lencsével együtt tesszük oda a finomra vágott vöröshagymát és (ha nincs füstölthús levünk) kockára vágott füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű