- 80 dkg laskagomba apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 db sárgarépa szeletelve
- 1 db zöldség szeletelve
- 1/4 zeller szeletelve
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt tárkony
- 1 evőkanál margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál házi vegeta
- 2 db paradicsom darabolva
A gombát a margarinon, és az olajon lepirítom, hogy nedvességtartalmának nagy részét elveszítse.
Hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd 3 dl vízzel felöntöm, és bele aprítom a zöldségeket, valamint a paradicsomot.
Házi vegetával, mustárral, borssal fűszerezem, majd bele öntöm a tejfölt is. A végén tárkonnyal ízesítem.
Az elkészült ételt turmixolom, pirított zsemlekockával, vagy kockázott, pirított bacon szalonnával tálalom.
A krumplit jól megmosom, pucolni nem kell. Karalábévájóval kiszedem a közepét, úgy nézzen ki, mint egy csónak. Olajozott tepsibe teszem a kivájt forgácsokkal együtt, megsózom, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot kockákra vágjuk,meg pirítjuk olajon, hogy fehér legyen,majd felrakjuk főni vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakjuk a felszeletelt gombát, és együtt me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát előkészítjük, fogkefével megtisztítjuk, majd ezt követően a szárát meghagyva a kívánt méretre vágjuk. Ezt követően tűzforró serpenyőbe helyezzük, kevés vajon elkezdjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk. 2. A gombafejeket egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsô részét megsózzuk, és kevés törött borssal meghintjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz