- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, (nokedli tészta keménységű legyen) hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Csík...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész to...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsd elő a sütőt 200 fokra, ha van akkor légkeveréssel. Vágd fel a kenyeret kockákra és tedd egy tepsibe. A kocka mérete teljesen mindegy, ez a te ízlésedtől függ. Locsold m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű