menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluska


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Májgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Vajgaluska recept
Vajgaluska recept

A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, (nokedli tészta keménységű legyen) hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás,batáta gnocchi
Édesburgonyás,batáta gnocchi

A lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle. Csík...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgaluska levesbe (Anditól)
Májgaluska levesbe (Anditól)

A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kruton (Bmintbalázs)
Kruton (Bmintbalázs)

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, ha van akkor légkeveréssel. Vágd fel a kenyeret kockákra és tedd egy tepsibe. A kocka mérete teljesen mindegy, ez a te ízlésedtől függ. Locsold m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk