400 g sertéscomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 zeller
1 nagy v. 2 kisebb karalábé
1 nagy v. 2 kisebb krumpli
1 db citrom leve
1 evőkanál olaj
150 ml tejföl
2 db tojássárgája
1.5 l víz
1 csokor petrezselyem
1/4 kk tárkonya
1 kk ételízesítő
ízlés szerint só, bors
Kockázzuk fel a sertéscombot majd forró olajon dinszteljük amíg fehér nem lesz (a kockák nagyságától függően 5-10 perc). Adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket (a krumplin kívül) és dinszteljük tovább kb. 5-7 percig. Öntjük fel vízzel, adjuk hozzá a krumplit, a petrezselyem 2/3-át, tetszés szerint ízesítjük be, kb.15 percet lefedve főzzük, majd zárjuk le. Keverjük ki a tejfölt a tojássárgákkal, a tárkonyával és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatjuk be a forró levesbe és lefedve hagyjuk állni kb. 10 percig,
Mielőtt tálalnánk, hintjük meg a megmaradt petrezselyemmel.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük robotgéppel a darával, zsírral, sóval. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben feltesszük főni a vizet, amiben kifőzzük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összeállítjuk, kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverem a tojásokat, magunknak kettőt szoktam. Egy csipet sót és egy teáskanál olajat adok hozzá, végül beleszórom a grízt. Egy villával alaposan elkeverem, körülbelül tejföl sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.Közben a kenye...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyű