- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 100 g édesítő
- 100 g olvasztott vaj
- 180 ml kefír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál piros GÉL ételfesték
- 1 csipet só
- bármilyen lekvár a töltéshez
A krém hozzávalói:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 50-60 g por édesítő
◾️A kefírhez hozzáadjuk az ételfestéket és elkeverjük.
◾️Az többi hozzávalóval együtt tegyük egy tálba és vagy mixerrel vagy kézzel keverjük egyneműre.
◾️Muffin formákba vagy kapszlikba kanalazzuk a tésztát.
◾️Ebből a mennyiségből kb. 12 db süti jön ki.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük őket, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kicsit kihűltek mindegyik sütit megtöltjük lekvárral.
◾️Én egy habcső segítségével szúrtam ki a muffinok tetejét, a kiszúrt részt félretesszük, mert még szükség lesz rá és ott töltöttem be a lekvárt.
◾️Ezután a kiszúrt tésztákkal lezártam a muffinok tetejét.
◾️A mascarponét a habtejszínnel és az édesítővel kihabosítjuk.
◾️Egy habzsákba töltjük a krémet és minden süti tetejére nyomunk egy kis "habsapkát".
1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem robotgéppel, majd hozzáadom az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. 2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokit törjük kis darabokra és a vajjal együtt olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy nagyobb tálban keverjük habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleöntjük a 25 dkg kerekszemű rizst, majd mehet hozzá a 3 dl víz, és egy csipet só. Állandó kevergetés mellett, amint elfőtt a víz jöhet a 4 dl tej, a cukor, a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptben megadott mennyiség 36 darab karamellás muffinhoz elegendő – vagyis elég sok. Nyugodtan felezd, vagy harmadold! Első lépésben készítsd el a karamellszószt a muffinhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű