1 kg szarvasgerinc színhús
10 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 kanál ételecet
1 db citrom
3 dkg cukor
2 kávéskanál mustár
1 g egész bors
3 dl tejföl
A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket karikákra vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, babérlevéllel, egy fél citrommal, mustárral és egy-két kanál ételecettel együtt zsíron pároljuk. Elfövő levét húslével pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhult kiszedjük egy tálra, a levét áttörjük és tejföllel behabarjuk. Egy kevés cukorral még ízesíthetjük. A mártást a húsra öntjük és burgonya, vagy zsemlegombóccal tálaljuk, de a tészta is illik mellé.
A kockára vágott hagymát és a felkockázott szalonnát kevés zsíron sütni kezdem, majd hozzáadom a lereszelt répát, gyökeret, zellert, a feldarabolt paprikát, paradicsomot, lekvárt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaddisznóhúst szépen megtisztítjuk, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk őket. Egy mélyebb tálba tesszük mindet, majd felöntjük jófajta száraz vörösborral az edényt. Félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző nap bepácoljuk. Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne ves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húslevesben főtt zöldségeket kiszedem, felöntöm húslével, botmixerrel pépesítem, adok hozzá sót, cukrot, fél citrom levét, egy pohár tejfölt és egy babérlevelet. Beforralom, tész...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Könnyű