menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas szittya módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is

Elkészítés:


Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is még finomabb ).Ha a hus megfő kiveszem hűlni meg a répákat is !!!Általában már előtte este megfőzőm .A mártáshoz legalább 8.deci tejfölt használok ez adja a mértéket !Ahány deci tejföl annyi kanál cukrot pirítok és annyi kanál lisztből keverem a habarást két kanál mustárral.Arépákat a husnak levével meg turmixolom és felteszem főni amihez hozzá adom az alaplével fel engedett piritott cukrot és száritott kakukk fűvel némi frissen őrölt borssal fűszerezem hozzá adom a mustáros habarást !!!Mivel több napra készül és ne vizesedjen a savótól legalább fél órát kis lángon rotyogtatom mint egy hús levest közben izlés szerint lehet hozzá tenni még bármit amit keveslünk benne

Vadas szittya módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Marha húsból készült ételek, Mártások, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Békacomb rántva  ♥ Cuisses de grenouilles panées
Békacomb rántva ♥ Cuisses de grenouilles panées

1-Mélangez ensemble l'ail, le persil et la chapelure 2-Prenez les cuisses de grenouille à tour de rôle et plongez-les dans la farine, puis dans les oeufs battus au préalable, et d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral

A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Őzgerincfalatok cumberland-mártással
Őzgerincfalatok cumberland-mártással

1. A lehártyázott őzgerincet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük és a gerinc hosszától függően 8 vagy 12 szeletre vágjuk. Egy nagy serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúl ragu
Nyúl ragu

A liszt felébe forgassuk bele a nyúlhús darabokat, hogy mindenhol fedje. Forrósítsd fel az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben, pirítsd meg a húst az olajban minden o...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk