menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 1/2-2 ek mustár
3 ek ketchup (kizárólag Heinz!)
1 kg sovány marhahús (2* ledarálva)
1 ek. szójaszósz (csak ha van)
1 ek. méz (vagy grenadin szirup)
1 ek. fokhagymapor vagy 2 ek. fokhagyma pépesítve
1 ek. olivaolaj
1 tk. balzsamecet

Elkészítés:


Az összes hozzávalót keverd össze, 3-4 óra állás után 11-12 dkg-os darabokat formázunk belőle (1 1/2-2 cm vastag legyen). Maximum 8 db lesz belőle, 4-5 perc oldalankénti sütés után kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajtosan is készítheted
"Blue cheese" kék vagy zöld színű háromszög alakú sajt (rokfort, vagy márvány jellegű). Ha jól emlékszem azt mondta, hogy csak a Tesco-ban kapott ilyet. Rakd kis időre hűtőbe, vagy fagyasztóba. A hamburger közepébe 4-5 "morzsalékot" rakj és ugyanúgy süsd ki, mint az előzőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


Edit
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Zurek- Lengyel leves
Zurek- Lengyel leves

Az olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyümölcsös morzsa - Crumble
Gyümölcsös morzsa - Crumble

Összeállítom a tésztát: liszt + gyömbér + vaj = összemorzsolom Hozzákeverem a barna cukrot Egy kicsi tepsi vagy jénai aljára szórom a gyümölcsöket Rászórom a vajas morzsát 200...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Amerika: Texas Chili
Amerika: Texas Chili

1. A paprika masszához egy késes aprítógépe tesszük a leforrázott száraz paprikát és kevés vízzel pépes állagúra dolgozzuk. 2. Egy edényt felforrósítunk, beledobjuk a húst, jól le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bifteki -görög töltött fasírt (Sóbors)
Bifteki -görög töltött fasírt (Sóbors)

Ha olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak....

Elkészítési idő: 20+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk