1 1/2-2 ek mustár
3 ek ketchup (kizárólag Heinz!)
1 kg sovány marhahús (2* ledarálva)
1 ek. szójaszósz (csak ha van)
1 ek. méz (vagy grenadin szirup)
1 ek. fokhagymapor vagy 2 ek. fokhagyma pépesítve
1 ek. olivaolaj
1 tk. balzsamecet
Az összes hozzávalót keverd össze, 3-4 óra állás után 11-12 dkg-os darabokat formázunk belőle (1 1/2-2 cm vastag legyen). Maximum 8 db lesz belőle, 4-5 perc oldalankénti sütés után kész.
Sajtosan is készítheted
"Blue cheese" kék vagy zöld színű háromszög alakú sajt (rokfort, vagy márvány jellegű). Ha jól emlékszem azt mondta, hogy csak a Tesco-ban kapott ilyet. Rakd kis időre hűtőbe, vagy fagyasztóba. A hamburger közepébe 4-5 "morzsalékot" rakj és ugyanúgy süsd ki, mint az előzőt.
Az olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítom a tésztát: liszt + gyömbér + vaj = összemorzsolom Hozzákeverem a barna cukrot Egy kicsi tepsi vagy jénai aljára szórom a gyümölcsöket Rászórom a vajas morzsát 200...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A paprika masszához egy késes aprítógépe tesszük a leforrázott száraz paprikát és kevés vízzel pépes állagúra dolgozzuk. 2. Egy edényt felforrósítunk, beledobjuk a húst, jól le...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak....
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: Könnyű