Fél kg sertéscomb vagy karaj,
kb. 8 dl házilag eltett paradicsomlé,
1 kisebb fej káposzta,
csipetnyi majoránna,
kevés cukor,
só,bors,
kb. 1 ek. zsír vagy olaj,
kb. 2 evőkanál liszt.
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni,sóval,borssal,majoránnával,(elfőtte a levét nem pótoljuk).
Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát,felöntjük a paradicsomlével,puhára főzzük, ízesítjük egy kevés cukorral.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,felöntjük kevés hideg vízzel,simára keverjük és berántjuk vele a káposztát.Jól összeforraljuk és tálaljuk.
Elkészítem a fasírtot, kis golyókat formázok, majd a vékonyan kiolajozott muffin sütőbe belerakom a golyókat és megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.) - A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKrumplit meghámozzuk és bevagdossuk. Kolbászt vékony szeletekre felkarikázzuk,szalonnát vékonyan felszeleteljük. Krumplin minden hézagba szalonnát és kolbászt teszünk. Hagymát megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majd kis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk. Serpenyőben kevés olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű