menu

Családireceptkönyv.hu

Falusi gombaleves


Írta:

Elk. idő: 20 prc
Adag: 3 szemelyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg gomba fejek (csiperke) 2 darab sárgarépa
0,5 dkg burgonya 1 darab paradicsom vagy paprika
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj
só bors izlés szerint
4 kis petrezselyem lapi

Elkészítés:


Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát , majd rádobjuk a gombát mikor ezek meg vannak rá tesszük a paradicsomot és a sárgarépát amit kockára vágtam fel , s haggyuk picit azt is párolni . Miután hagytuk kicsit felöntjük vizzel , haggyuk picit , sózzuk és borsozzuk izlés szerint . Mikor már meg van puhulva benne a zöldség akkor bele teszem a petrezselyem lapit amit apróra vágunk fel . s haggyuk jol főjenek meg . Mikor meg van főve , meleg tálalva tejfőlel tálalom .

Jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


trükkök én só helyett vegetát és leves kockát használok leveskockábol mind 2 fajtából szoktam tenni : csirkés és zöldségest használok .

Kinek a kedvence ez a recept?


nagy
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombás-tejszínes csirkemell
Gombás-tejszínes csirkemell

Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Bakonyi húsgombóc galuskával
Bakonyi húsgombóc galuskával

A darált húst összedolgozzuk a tojással és zsemlemorzsával, majd sózzuk borsozzuk. Egy kis fokhagyma sem árt neki. Apró gombócokat formázunk belőle. A hagymát és a gombát megtiszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Erdei gomba-por
Erdei gomba-por

Elkészítés: A szárított gombát, fél órára egy 50-60 fokra melegített sütőben tovább szárítom (a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyva), majd kávédarálóban finom porrá őrlöm. Kész....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás-zöldborsós galuska - OK
Gombás-zöldborsós galuska - OK

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. 2. A friss gombát száraz ruhával töröljük tisztára, szeleteljük fel. 3. Készítsük el a nokedlit. Tartsuk meleg helyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk