menu

Családireceptkönyv.hu

Kézműves (iparos) szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1,2 kg sertéskaraj vagy comb
3 nagy fej hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom, 1 paprika
4 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyem zöld
2 ek liszt
só, bors, majornanna, örölt kömény, 1 ek pirospaprika, 1 ágacska rozmaring, 1 babérlevél, pár szem borókabogyó (ez már az én újításom),

Elkészítés:


A húst felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Először zsemlemorzsában megforgatjuk (jól belenyomkodva), majd a felvert tojásban megforgatjuk. Mindkét oldalát kevés olajban megsütjük pár perc alatt. A húst félretesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghinjük, forró vízzel felöntük. Én botmixerrel összekevertem és egy 2 pörköltszaft kockát is hozzáadtam, majd a fűszereket, paprikát paradicsomot, a petrezselyem zöld szárát összekötözve és az összetört fokhagymát a legvégén. Visszatesszük a kisütött húsokat a szaftba, úgy, hogy ellepje őket. 50 percig lassú tűzön főzzük. Az utolsó 10 percen tesszük bele az apróra vágott perezselymet és a legvégén kis hideg vízzel 2 ek lisztet elkeverünk, hozzáadunk 2 dl a szaftból és botmixerrel homogén sűrítést keverünk, majd hozzáadjuk a húshoz és óvatosan megkeverjük. Perezselymes burgonyával és kovászos uborkával nagyon finom.

Kézműves (iparos) szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Burgonyás húsos fasírt
Burgonyás húsos fasírt

A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
tökéletes ünnepi sertéssült
tökéletes ünnepi sertéssült

A comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojással töltött fasírozott leveles tésztában
Tojással töltött fasírozott leveles tésztában

A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, és a sütőt 210 °C-ra melegítse elő. A hagymát és a fokhagymát forró olajon pirítsa meg, adja hozzá a szalonnát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rántott sertésköröm
Rántott sertésköröm

1. Ellenőrizzük a lábakat: kiskéssel lekapargatjuk az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, esetleg leperzseljük, majd gondosan megmossuk. Belső részüket hosszában a csontig végig...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk