- 15 dkg csontvelő
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 50 dkg prézli
- 15 dkg liszt
- só
- bors
- kis szerecsendió
- 2 kiskanál delikát
- 1 jó nagy csokor petrezselyemzöldje
A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom.
Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kikavarom,ezután beleteszem a tojásokat,petrezselyemzöldet,fűszereket,prézlit és lisztet.
Jól összedolgozom apró gombócokat formálok és forró levesben kifőzöm .(én mindig egyet kipróbálok,ha túl lágy még teszek bele lisztet)
Ebből az adagból ma 174 db gombócot készítettem tálcára tettem és a fagyasztóba ,holnap kiveszem és adagonként műanyag zacskókban visszateszem a fagyasztóba .Mikor használni akarom este kiveszem a fagyasztóból ,hogy magától engedjen ki és tálalás előtt belefőzöm a levesbe(tehát a fagyasztóba nyersen kerülnek )
-Főzz meg leveskockából készült zöldégleves-alaplében 200-300 g mirelit brokkolit, majd szűrd le, és turmixold össze annyi alaplével, amilyen sűrűre szeretnéd a levest. Dúsítsd egy...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA tojást villával habosra felverem, majd belekeverem a grízt, hogy ne legyen se lágy, se kemény. A vizet nem forralom fel csak gyöngyözzön, jócskán teszek bele sót, bele szaggato...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat felütjük egy tálba és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű