menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke gulyás


Írta:

Elk. idő: 15-20/perc
Adag: 4-6/fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kilónyi vegyes csirke hús, nagy fej hagyma, 1-deci olaj, k- kanál paprika, csapot k-kanál bors, k-kanál Vegeta, só, ízlés szerint, 1-evő kanál paradicsom püré, 1-k-kanál piros arany krém, 2-db sárga répa, 2-db-fehér zöldség, 1-karalábé, 1-kis zeller gumó, 1-cs petrezselyem zöld, 6-szem közepes nagyságú krumpli, 2-db-tojás, és annyi liszt, amennyit a két tojás felvesz a leveshez készített nokedlihez! Amikor a paradicsom, paprika szezonális, akkor azt is szoktam bele rakni, 1-2-szem paradicsomot, 1-db-paprikát!

Elkészítés:


A csirke hús darabokat megpucolom, lemosom folyó víz alatt, tetszés szerint elvágom, és hideg vízbe rakom addig, amíg elkészítem a pörkölt alapot. Az olajat beleöntöm egy fazékba, a hagymát vékonyra felszeletelem, hozzá adom, meg dinsztelem, majd hozzá adom a paprikát, összekeverem, bele rakom a húst, jól összeforgatom, sózom, borsozom,(a sóra oda figyelek, mert a Vegeta, és a piros arany krém is sós,) majd felöntöm 3-deci vízzel, és főzöm nagy láng alatt 10-percig, közben figyelek rá kevergetem, majd a megpucolt zöldségeket feldarabolva hozzá adom, felöntöm 3-liter vízzel, hagyom felfőni, és takarék lángon tovább főzöm még 35-percig, ez után hozzá adom a meghámozott, kockára vágott krumplit,,hozzá adom a piros arany krémet, a Vegetát, a petrezselymet, ha felfőtt, a két tojásból készített nokedlit beleszaggatom, hozzá adom még a p-pürét, és 5-perc alatt készre főzöm! 50-perc alatt elkészül, tálalható!

Trükkök, tippek, praktikák:


Először is rakok fel vizet forrni egy edénybe, és a levest folyamatosan azzal majd feltöltöm amikor kell, a hagymát előkészítem dinszteléshez, és közben a húst rendbe rakom, és ezzel sok időt nyerek, hamarabb elkészül az ételem, készítés idő után, 50-perc alatt kész!

Csirke gulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Hogy készül a tokány? Balkonada.hu
Hogy készül a tokány? Balkonada.hu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galette
Galette

A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sült tengeri halfilé
Sült tengeri halfilé

A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk