4 szép nagy szelet marhahús (esetleg tarja)
2 nagy fej hagyma
zsír
pirospaprika
só
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
A hússzeletek mindkét oldalát a zsíron kicsit megpirítjuk, majd a karikákra vágott hagymát is 1-2 percig pirítjuk, ugyanebben a zsírban. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és kis vízzel kb 2dl felengedjük, sózzuk, fűszerezzük (bors vagy majoránna). A húst a paprikával, paradicsommal és a karikára vágott hagymával fedő alatt jó puhára pároljuk.
Kuktában 50 perc
Tipp: hamarabb megpuhul a hús, ha egy éjszakát borsos vagy majorannás olajban pácoljuk.
A húst és a faggyút ledaráltatjuk a hentessel. Ha nincs faggyú, akkor zsírszalonnát daráltassunk hozzá ugyanilyen mennyiségben. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle 3...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA csontok mentén kisebb darabokra, nagyjából dekára egyforma részre vágd az oldalast. Sózd, borsozd, és ha van rá időd, picit hagyd állni.Ezalatt vágd apróra a vöröshagymát, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeletet kevés olajban mindkét oldalán megsütjük. 2. Lábasba tesszük. 3. A maradék olajban megpirítjuk a hagymát, szórunk rá pirospaprikát és kevés vizet öntünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzá...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: Könnyű