1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só
1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk.
2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.
3. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt ledaráljuk.
4. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.
5. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.
6. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk.
7. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.
1. A nyers disznómájat szitán áttörjük. 2. A tokaszalonnát sós vízben puhára főzzük és apró kockákra vágjuk. 3. Az igen apróra vágott vöröshagymát zsíron világossárgára fon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lapockát és a dagadót megdaráljuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és jól kimosott sertésbélbe töltjük. 2. Tepsiben közepes hőfokon megsütjük. 3. Tört burgonyával t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tokaszalonnát és a májat puhára főzzük. 2. A főtt tokaszalonnát ledaráljuk, a főtt májat szitán áttörjük. 3. A vöröshagymát lereszeljük, zsíron megfonnyasztjuk, kellőe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA feldarabolt körmöt, a füstölt csülköket már előző nap beáztatom, alaposan megkapargatom, akár többször is átmosom. Erre szükség van egyrészt azért, hogy nehogy koszos maradjon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű